Gyógyászat

Vissza a főoldalra

Gyógyászati kezelések

Orvosi gyógymasszázs

A masszázs nyugtató, lazító hatású, a terápia során a test átmelegszik, könnyeddé válik, az idegek kisimulnak, szabaddá válik a légzés. Hatással van a vér- és nyirokkeringés megélénkülése, akár ötszörösére is nőhet a felületes és a mélyen fekvő testszövetek vérellátása, javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása, salak- és méreganyagok kiválasztása. Nyugtató hatással van az idegrendszerre, a bőr idegvégződései juttatják el az agyhoz a kéz gyógyító érintését, amely majd továbbítja a többi testrészhez. A belső szervekre gyógyító hatást gyakorol, célirányos zónamasszázzsal javulnak a zavarok, problémák. A megfeszült izmok ellazulhatnak, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kaphat. Az érintésre a szervezet endorfin és oxitocin hormont állít elő, amelyek a test saját stressz- és fájdalomcsillapító szerei.

Lábreflex masszázs

A reflexzónamasszázs elve, hogy a lábfejen és főként a talpon elhelyezkedő akupresszúra- pontokon keresztül stimulálhatóak és pozitívan befolyásolhatóak az ezekkel összeköttetésben álló szervek és testtájak. A reflexzónamasszázs elsősorban a test öngyógyító erejét szolgáltatott aktiválni, de emellett lazító és élénkítő hatása is van. A masszázs kiegyenlítő és harmonizáló hatással van az egész szervezetre. Aktivizálja az öngyógyító erőket, egyensúlyba hozza az energiaszintet, serkenti a vérkeringést és a sejtanyagcserét. A sejtanyagcsere felgyorsulásával felgyorsul a salakanyagok kiürülése a szervezetünkből és a nyirokkeringés is felélénkül. Ezek a hatások felgyorsítják a természetes regenerációs sebességet a testünkben, ami a betegek gyorsabb felépülését segíti elő. Gyógyászatunkon igénybe vehető orvosi lábreflex masszázs kezelés 55 perc időtartamú: a talp és a lábfej, valamint a bokaízület masszírozása.

Nyirokdrenázs

A Dr. Vodder dán biológus által a múlt század elején kifejlesztett nyirokmasszázs (lymphdrenázs) napjainkban már elismert, igazoltan jótékony hatású kezelőeljárás. Nyugtatólag hat a vegetatív idegrendszerre, stimulálja az immunrendszert és a vérkeringést. Amennyiben Ön akut gyulladási folyamatoktól, trombózistól, pajzsmirigy-túlműködéstől, alacsony vérnyomástól, szívelégtelenségtől, vagy daganatoktól szenved, a kezelés ellenjavallt lehet. Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Víz alatti vízsugármasszázs (Tangentor)

A víz alatti vízsugármasszázs egyénileg történik orvosi kádban. A kezelés Hegykőn gyógyvízzel zajlik. A kezelés során a gyógyvizet egy csőből kézzel irányítják a test különböző pontjaira. Erősíti a legyengült izmokat, javítja a vérkeringést, felszabadítja a letapadt szöveteket, helyreállítja a bőr állapotát. Emellett közérzetjavító, frissítő hatása is van. Gyógyászatunkon 25 perces víz alatti vízsugárkezelés kérhető.

Iszappakolás

A szerves és szervetlen alkotókban gazdag iszap nagy hőtároló képességű. Krónikus, kopásos ízületi- és gerincelváltozások, izomgörcsök, idült kismedencei folyamatok gyógykezelésére használják. A meleg fájdalomcsillapító hatású, és vérbőséget okoz a kezelt területen, testtájon. Gyógyászatunkon 25 perces iszappakolás kérhető.

Bioptron fényterápia

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat. A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és egyensúly-helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat (ami azt jelenti, hogy pozitívan befolyásol különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését).

Árak

OEP támogatott kezelések

Gyógymedence fürdés 269 Ft
Iszappakolás 147 Ft
Orvosi gyógymasszázs 218 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs 121 Ft
Csoportos vízi gyógytorna 81 Ft

Gyógykezelések

Hátmasszázs (25 perc) 2.700 Ft
Egész testes masszázs (30 perc) 3.200 Ft
Egész testes masszázs (50 perc) 5.000 Ft
Talpmasszázs (20 perc) 2.200 Ft
Talpreflex masszázs (55 perc) 5.300 Ft
Nyirokdrenázs (55 perc) 7.300 Ft
Nyirokdrenázs (110 perc) 10.700 Ft
Víz alatti vízsugármasszázs (25 perc) 2.400 Ft
Iszappakolás (25 perc) 1.600 Ft
Bioptron (10 perc) 500 Ft
Bioptron (2*10 perc) 900 Ft

Gyógytorna kezelések

Gyógytorna és fizioterápia (25 perc) 2.700 Ft
Gyógytorna és fizioterápia (55 perc) 5.500 Ft


Vissza a főoldalra